Min historia

Min historia

Genom min uppväxt i en musikalisk familj, började jag tidigt att både dansa och sjunga. Vid sju års ålder kom jag in på Operans balettelevskola. Fram tills jag var 17 år tränade jag balett fem dagar i veckan, även på Cullbergs elevskola, Balettakademien och statens balettskola. Då jag var tio år kom jag också in på Adolf Fredriks musikskola så något fritidsproblem hade jag inte!

Jag började också spela piano, men där gick gränsen för vad jag hann med, så jag släppte tyvärr pianolektionerna, det ångrar jag ibland idag.

Sången tog överhand när jag fick min första roll som Liesl i ”Sound of Music” på Folkan i Stockholm. Året var 1982 och jag var sjutton år. En av mina småsyskon i föreställningen spelades för övrigt av en tolvårig Peter Jöback. Sen dess har vi följt varandra i branschen.

1982


Jag fick mitt första jobb! Som Liesl i ”The sound of Music” på Folkan i Stockholm. Det var spännande att komma in i teaterns underbara värld. Jag blev biten av den, och det var fantastiskt att träffa erfarna kollegor som Ulla Sallert, Thor Isedal, Meg Westergren, Per Myrberg och Ann-Charlotte Björling. Det var också här jag lärde känna Peter Jöback som 11-årig barnskådespelare i rollen som ett av barnen von Trapp. Även Pernilla Wahlgren var med som ett av barnen. Sedan var jag även med i ett Tv-program som hette ”Svenssons lördag” med Lill-Babs, vi var ett gäng dansare ifrån Lasse Kuhlers dansskola som Lasse själv koreograferade. 

1983

Fortsätter ”The sound of music” och gör även Snövit i ”Snövit och de sju dvärgarna”.  Beppe Wolgers hade översatt, och han kom fram till mig en dag och frågade: Skulle du inte vilja bli grammofonartist? Ge mig en demo så ska jag kolla med killarna på Sonetmusic. Tyvärr gick Beppe bort innan jag kunde ge honom en demo.

 

1984

Jag gjorde två turnéer med min gamla skolkompis Carola. Ishallar på våren och sedan i folkparkerna på sommaren.

1985

Träffade Harriette Johnsson på turnén med Carola och vi bildade en popduo som hette Katz. Fick skivkontrakt med Billy Butt och gjorde en LP för Little Big Apple music. Turnerade lite på olika festivaler i Europa där vi vann olika priser.

1989

Gjorde några maxi-singlar i Italien med Italohouse-pop. En släpptes i Japan. Medverkade i en nyskriven musikal som hette ”La Belle Epoque”.

1990

Gjorde audition för musikalen ”Les Miserables”. Fick rollen som Cosette. Det var ett stort äventyr! Lärde mig mycket av det Engelska teamet som Ken Caswell på regi och David White som musical supervisor. Tommy Körberg som Jean Valjean, Janne Åström som Javert, Claes Malmberg som Ternadier, Rickard Carlsohn med flera. Vi spelade på Cirkus i Stockholm.

LesMisCosette1

1991

Jag medverkade i revyn ”Mulliga vitaminer” Stockholm med bl.a. Triple and touch, Birgitta Andersson och Sharon Dyall.

1992

Gjorde rollen som Maria i West Side Story på Riksteatern i regi av Magnus Bergkvist. Koreografi Vlado Juras. Yngve Gåsöy som Tony, han är stor stjärna i Tyskland i dag, Rickard Herrey som Riff. Vi fick fina recensioner. En drömroll i en av världens bästa musikaler.

WestSideStory1

1993

Fotograf Bengt Wanselius

Medverkade i Bosse Parneviks revy på Cirkus i Stockholm. Monica Zetterlund var med. Hon var så fin! Otroligt ödmjuk och rar. Robert Gustavsson och Uffe Larsson var också med. Dom fick mig att skratta i sminket varje dag så att tårarna rann. Jag dansade mycket i showen. Det var nog det sista ”riktiga” dansjobb jag gjorde.
Var med i Vintersagan på Dramaten, i Ingmar Bergmans regi. Det var intressant att se honom jobba. Han var karismatisk men oftast väldigt elak mot människor. Jag var med som figurant. Vi var en kör som sjöng Almkvist sånger.

1994 

”Sagan om Hästen” hette en musikal som sattes upp på Uppsala Stadsteater. Musik av paret Dominique. Tommy Körberg ville ha med mig där. Det var kul! Framför allt lärde jag känna Maria Antoniou som blev min bästa vän.

1995

Gjorde en turné för Riksteatern med musikalen ”Elvira Madigan”, i rollen som Anna Sparre. Sedan sökte dom artister i Sverige för en uppsättning av ”Sunset Blvd” i Tyskland. Jag fick ett erbjudande och beslöt mig för att åka till Wiesbaden för att vara med där.

1996

Är med i ”Sunset Blvd” i Tyskland. Det är originaluppsättningen ifrån London med samma scenografi , kostymer, regi och koreografi. Men framfört på Tyska. Jag gör ensemble och är understudy för ”Betty Scheafer”. Jag har bl.a. sex par handgjorda(bara för mig) skor ifrån Italien. Silkesblus och Kashmere dräkt. Det var väldigt påkostat. Åtta föreställningar i veckan. Engelsmän, Holländare, Amerikanare mfl. som medverkade. Väldigt roligt och lärorikt!

1997

Jag fick rollen som Fantine i den tyska uppsättningen av ”Les Miserables” i Duisburg. Det var en fantastisk teater som hade repetitionssal lika stor som scenen. Jag utvecklades mycket under detta år med min sång. Fick mer tag i min bröströst. Det var underbart att spela Fantine! Men en dag fick jag Javert´s batong i ögat under en föreställning och mitt ögonlock sprack. Det blödde väldigt och min inhoppare fick snabbt gå in i nästa scen och jag åkte till ett ögonsjukhus. Som tur var kunde dom sy ihop ögonlocket väl.

1998

Lyckades få en audition i London för Ellen i ”Miss Saigon” och fick rollen. Blev överlycklig! En dröm som blev till verklighet, att få jobba i Londons West End på Theatre Royal Drury Lane. Hade dock bara två veckor på mig att repa in Ellen, men det gick bra. Åtta föreställningar i veckan. Det var tufft!

roller_misssaigon2

1999

Fortsatt jobb med ”Miss Saigon”. Sen fick jag Fantine i ”Les Miserables” på Palace Theatre i London. Les Miserables för tredje gången på tredje språket. Repeterade Les Mis på dagarna och spelade Miss Saigon 8 föreställningar i veckan. Inget ledigt emellan. Bytte föreställning i juni, en dag ledigt emellan. Det var ett arbetsamt år, men väldigt givande också.  Vi jobbade över millenniumskiftet.

roller_lesmisfantine1

2000

Spelade ”Les Miserables” fram på våren. Började känna av att jag hade kört på lite för hårt. Var tvungen att sjukskriva mig resten av året. Åkte på en turné i Syd Afrika i december med en sångare som heter Peter Karrie.

2001

Jag medverkar i ”Fred Astaire, His Daughters Tribute” på Palladium. Vi var många artister som var ifrån shower i West End och så kom det stjärnor ifrån Hollywood som hade jobbat med Fred Astaire. Jane Powell, Cyd Cherisse, Tony Martin, Robert Wagner, Ann Miller bl.a. Det var ju helt fantastiskt att få träffa dom I verkligheten. På nära håll såg man vad lyfta dom var i ansiktet. Jag var med i ett par nummer. ”Triplets”, där jag, Graham Bickley och Clive Carter gick på knäna, så att vi såg ut som små barn.
Tre applåder utbröt under numret. ”A fine Romance” sjöng jag tillsammans med Charles Shirwell,(som tyvärr inte lever längre). Då fick jag ha en kappa på mig som Fred Astaire hade på sig i filmen. Ava Astaire(Freds dotter), som presenterade hela showen, sade också: ”She sings it far better than Ginger Rogers ever did!”
Fick nypa mig i armen, att bli jämförd med en Hollywoodstjärna av en dotter till av de största Hollywoodstjärnorna någonsin blir man inte varje dag. 

Jag spelade Svetlana i en Engelsk/Dansk uppsättning i Danmark. Min goda vän Emma Kershaw spelade Florence. Stig Rossen, Zubin Varla mfl. Regi av Craig Revel Horwood. Älskar musiken i ”Chess”!

Chess1

Konsert Large (4)

2002

Fotograf Mats Bäcker

En dröm var det att få spela Greta Garbo i en nyskriven musikal om ”den gudomliga” På Oscarsteatern i Stockholm. Underbar musik skriven av Jim Steinman och Michael Reed. Tyvärr blev det inte den succè som dom hoppats på, så vi spelade bara en säsong.

roller_garbo4

2004

Det var ett spännande år. Jag hade hört att musikalen ”Mamma Mia!” skulle sättas upp i Sverige. Jag lyckades få en tid för audition.1500 sökande. Sedan fick jag tre callbacks, som det heter. Fick lära mig nya texter. Efter det fick jag vänta. Jag minns inte hur länge, men det kändes långt. En dag i april kom ett samtal. – Hej, det är Benny Andersson, vill du ha ett kul jobb? Hur glad blev inte jag då… helt överlycklig. Dessutom fick mina vänner Sussie Eriksson och Charlott Strandberg rollerna som mina väninnor, precis som jag önskade mig. Innan jul började vi att repetera.

2005

Vi fortsatte att repetera intensivt med det fantastiska teamet ifrån London. Dom var så bra! 12 februari var det premiär. Vi kände oss redo. Utanför Cirkus var det hysteriskt. Alla fyra ABBORNA skulle komma. Premiären gick bra och vi fick fantastiska recensioner. 7 föreställningar i veckan.
Bara en dag ledigt. Det var tufft, men det var så kul att spela varje föreställning. Var glad att få ”Guldmasken” för bästa kvinnliga huvudroll.

På sommaren var jag med i ”Rhapsody in Rock” En turné på 27 spelningar. Förutom Robert Wells, var bl.a. Peter Jöback, Shirley Clamp och Nanne Grönvall med. Vi hade jättekul! Vi spelade sista på Råsunda inför 27 tusen människor!
Det var intensivt och i augusti fick jag kikhosta. Inte så bra när man ska sjunga. Så jag var tvungen att utebli ifrån en del ”Mamma Mia!”-föreställningar tyvärr. Detta år bestod också av en del medverkan i TV program, så som Nationaldagen ifrån Skansen, TV-huset med Cattis Ahlström, Doobido, Allsång på Skansen m.m. En av bilderna visar ett livegig på Stadion på Nationaldagen med bla. Eva Dahlgren och Håkan Hellström.

015

Fotograf Martin Skoog

Mamma Mia Mailformat (1)

Mamma Mia (2)

mammamiamoney

cd_mammamia

rhapsodyinrockdalhalla5

2006

Jag medverkar i firandet av Oscarsteatern 100 år. Sjunger bl.a. med Jan Malmsjö. Spelar in en julskiva med Stockholms studentsångare i Hölö kyrka. Julens ljus heter den.

Fotograf Joakim Strömholm


Ett år av flera hundra föreställningar av ”Mamma Mia!” på Cirkus i Stockholm. Fantastiskt men också arbetsamt. Jag kunde vara trött, men blev aldrig trött på att spela rollen.
Spelar in min skiva ”Nära mig”. Arrangör och producent Anders Neglin. Vi väljer ut personliga favoriter. Bla, Jaques Brel, Michel Legrand, Barbro Hörberg. Ett par nyskrivna låtar också, var av en som Niklas Strömstedt skrev till mig.
Fantastiska musiker spelar,bl.a Nils Landgren. Peter Jöback gör en duett med mig.     

cd_naramig

Nationaldag 2006232

2007

Fotograf Christer Sturmark

Vi avslutar ”Mamma Mia!” på Scandinavium i Göteborg med flaggan i topp. Där passerade vi en miljon besökare. (Inkl Stockholm)
Jag gjorde en turné med ”Abba the orchestra” med flera av Abbas originalmusiker som Lasse Wellander, Rutger Gunnarsson, Mats Ronander, Åke Sundkvist ,Ola Brunkert mfl. Andra artister var Jerry Williams, Jenny Berggren, Thomas Dileva, Magnus Carlsson. Superhäftigt var det när Benny Andersson kom upp på scenen i Globen, Stockholm och lirade med oss!
Var med för andra gången i ”Rhapsody in Rock” turné på sommaren. Med Robert Wells, Sarah Dawn Finer och Hanna Lindblad bl.a.

Gjorde min första egna föreställning ”Nära mig” tillsammans med Maria Antoniou som hjälpte mig skriva den och regissera den, och med Anders Neglin som stod för det musikaliska. Vi gjorde en turné på Riksteatern över hela Sverige. Och vi avslutade i Stockholm på Rival. Det var ett stort steg för mig att stå på scenen som mig själv. Läskigt och spännande. Jag var också solist i den årliga DN-konserten vid Sjöfarts museet med Kungliga Filharmoniska Orkestern. Vi hade 35.000 åskådare.
I slutet av året är jag med i en show som heter ”Stjärnklart”. Turne i hela Sverige med bla. Sissela Kyhle, Maria Möller, Fred Johansson, Robert Welles och Lagalia Frazier.

Träffar Meryl Streep på filmpremiären av ”Mamma Mia!”. Hon var supertrevlig och tyckte det var roligt att träffa den ”Svenska Donna”n!

nara_mig_2large_t2

abbaorchglob2_t2

konsert4

30nov079

donnaanddonna-web_t2

konsert3

2008

hqdefault12

Är med i Melodifestivalens mellanakt på Svt. En turné med Gärestads-hyllningen” Sol vind och vatten” med Janne Schaffer, Johan Boding, Jan Johanssen mfl. Så roligt att Kenneth Gärestad var med hela turnén.
Diverse gig, bl.a Malmö festivalen.
Gör ett framträdande med Sven-Bertil Taube i New York med Anders Berglund för Svenska Handelskammaren.

Gör konserter i Berwaldhallen med Anders Berglund,Radions Symfoni Orkester, Rennie Mirro, Malena Laszlo, Daniel Engman. ”Broadway”- tema.
Åker till New Delhi för att sjunga Abba på Svenska Ambassaden.
Gästar Peter Jöbacks julkonsertturné i hela Sverige. Sjunger med Tommy Körberg för Volvo Ocean Race.

Foto Karin Törnblom

2009

primadonnor_165gulJag , Sussie Eriksson och Charlott Strandberg gör en show på Hamburger Börs i Stockholm. ”Prima Donnor”. Regi av Hans Marklund. Det var vansinnigt roligt! Jag blev gravid och spelade med magen i vädret till en månad innan min son föddes. 

gunilla_live_1

primadonnor6

gb-i-rymden-9-sep-09

Foto Christer Fuglesang

Christer Fuglesang tog med sig min skiva upp i Rymden! Tog en bild av den genom fönstret på rymdfärjan Discovery.  Vilken present!

2010

Fotograf Mats Bäcker

Close

Jag spelade rollen som Norma Desmond ”Sunset Blvd” från oktober-10 till april -11. Föreställningen recenserades fint bland annat i Dagens Nyheter. Jag fick också ett musikalpris för rollen av Tidskriften Opera och SJ.

Så här löd juryns motivering:

”Gunilla Backman gör den stora stumfilmsstjärnan Norma Desmond, som tiden sprungit förbi. I sitt spöklika palats vårdar hon minnena. Backman har paradrollen i sin hand och efter paus får hon full utväxling för sitt jobb. I scenen där Norma besöker filmstudion i tron att hon ska göra comeback faller alla bitar på plats. När följespoten söker över salong och scen, och slutligen fångar Backmans ansikte, står tiden stilla. De starka känslorna väller fram, inte minst från hennes gamla medarbetare. Gunilla Backman fångar på djupet, i både sång och attraktion, kontrasten mellan den flydda glansen och nya tiders effektiva krav.”

En tragisk händelse var att Vernon Mound vår regissör för ”Sunset” avled i sjukdom. Det hände mitt under rep-perioden. Väldigt sorgligt. Vi spelade varje föreställning till hans minne.

Spelar in en skiva med Göteborgsoperans orkester med musik av Andrew Lloyd Webber. Dirigent Julian Bigg och David White som producent.

skivin_w5
Min son Leo med i studion. 

GB Omslag Web

Fotograf Karin Törnblom

2011

”Sunset Blvd” spelades till och med april 2011. Min son hade nu hunnit bli 1,5 år, så nu var det dags att vara hemma med honom ett tag!

Sjöng in ”Jul Jul strålande jul” på en julskiva med bl.a. Magnus Carlsson. 

2012

Foto Peter Knutsson

Hösten 2012 så spelade jag Maria Magdalena i Jesus Christ Superstar med Ola Salo på Göta Lejon i Stockholm.

2013

Sommarnattens leende

Foto Malin Arnesson

På våren 2013 så spelade jag Desirée Armfeldt i Sommarnattens leende, där jag fick väldigt fina recensioner, till exempel i Svenska Dagbladet 3 feb 2013. Musikalen är skriven av Stephen Sondheim och är baserad på Ingmar Bergmans bittert humoristiska filmkomedi Sommarnattens leende från 1955. Filmen som Bergman både skrev och regisserade, vann pris på Cannesfestivalen 1956 och blev hans stora internationella genombrott. 1973 bearbetade Stephen Sondheim filmen till musikal. Han gav handlingen sofistikerad musik och sångtexter med belevade dubbeltydiga kvickheter – just sådant han gjort sig känd för.

Här några härliga pressröster om föreställningen:

”Stark och jämn ensemble”, ”Respektlös lätthet”, ”Starkt gripande”, ”Gunilla Backman visar vilken stor artist hon är” – Bo Löfvendahl, Svenska Dagbladet

18-130118sommarnattensleende3853”Sofistikerad swingerfest i valstakt”, ”Lysande levandegjort av ett skönsjungande sångarlag”, ”Nog borde sommarnatten le sitt bredaste leende över Dennis Sandins Sondheimsensation, rik på både nyans och elegans.” – Johanna Paulsson, Dagens Nyheter

You i likeSenare under året gjorde jag flera konserter och turnéer. Bland annat en miniföreställning som vi kallade ”You, i like – en musikalisk komedi”, tillsammans med Niklas Riesbeck och Andreas Landegren.

Sjöng på Svt på Nationaldagen för Kungen som firade 40 år på tronen.

På hösten var det dags för turnén ”I love Musicals”, en stor arenaturné med min barndomsvän och kollega Peter Jöback.

DSC4340

Foto Karin Törnblom

2014

JCSI januari drar vi ut på Arenaturné med ”Jesus Christ Superstar” även här med Ola Salo i huvudrollen.

Jag gör mitt första filmjobb i en Beck-film med Peter Haber och Micke Persbrandt. Dom var jättetrevliga och hjälpsamma, så det gick riktigt bra. ”Sjukhusmorden” heter filmen som regisserades av Stephan Apelgren.
Det blev även ett par filmdagar med ”Morden i Sandhamn” den sommaren.

Jag sjunger rollen som Florence i musikalen ”Chess” in concert i Dalhalla tillsammans med Philip Jalmelid, Sarah Dawn Finer, Anders Ekborg mfl. Älskar musiken i ”Chess” Anders Eljas dirigerar Stockholm Concert Orchestra.
Några härliga musikalkonserter i slutet på sommaren i Ystad, tillsammans med Fred Johansson och Anders Glenmark.
På hösten blir det ännu en resa till new Delhi för att sjunga på Ambassaden där.

Jag och Fred Johansson gör en musikalkonsert i Berwaldhallen med Anders Berglund och Västerås Sinfonietta. ”Från Cats till Mamma Mia!”.
Julkonserter i Malmö med Carola, Christer Nerfont och Malmö Brandkårs Orkester i Malmö Arena.

Spelar även in en duett på Rickard Söderbergs julalbum, som heter Bethlehem.

Sjunger på en skiva med Armèns Musikkår. ”Prayer for Peace”.

2015

Gör turné med ”Chess” in concert i arenor i Sverige med Philip Jalmelid, Sarah Dawn Finer och Anders Glenmark. Rescension i DN; Musikalräven Gunilla Backman (Florence) har inte bara en röst som kan försätta berg, utan också den rutinerade inlevelse som krävs i konsertanta sammanhang.
Sjunger i ett stort Military Tattoo i Malmö Arena. Ca tusen musiker kompar mig. Otrolig upplevelse.
Spelar in en skiva med Jan-Erik Sääfs sånger om barn. ”Hej lilla människa”. Fina sånger!
Sjunger i tv, Allsång på Skansen.
Spelar min egen hyllning-förställning till Barbra Streisand på Klarascenen, Stadsteatern, ”One-voice”. Tillsammans med Joakim Holgersson, Christina Wirdegren-Ahlin och Pelle Grebacken. Jag och Joakim jobbade fram den tillsammans då vi båda är fans till Streisand. Maria Antoniou hjälpte mig skriva den och regisserade. Ett kärt och utmanande projekt.
Under hösten spelar jag med i musikalen ”La Cage aux Folles” på Uppsala Stadsteater.
Gör ett roligt uppdrag för Christer Fuglesang. Sjunger för all världens astronauter.

2016

Fotograf Karin Törnblom

Gör flera konserter i Berwaldhallen med Radions Symfoni Orkester, under ledning av Anders Berglund. En Barbra Streisandhyllning. Sharon Dyall är även med som gäst. Underbart! Får en fin recension i DN:
Här bjuder Backman på en generös kavalkad av de högtflygande drömmar som bor i Streisands mest kända sånger. Binder samman dem lite lätt (manuset skulle kunna vara lite mera utarbetat) med Streisands egen historia men gestaltar dem på sitt eget sätt – där det vokalt tekniska alltid är underordnat det dramatiska uttrycket. Trots att jag fortfarande har hennes urstarka rollprestation i musikalen ”Sunset Boulevard” på Göteborgsoperan färskt i minnet blir jag ändå överraskad av hur utmanande Backman är som sångerska. Hur hon ger varje fras en egen dynamik och hur kompromisslöst hon undviker vibrato. Det blir aldrig sentimentalt – inte ens i den uttjatade ”Memory” – som hon fräschar upp och gör mer levande än någon annan jag hört.

Det blir en turné i april med Streisand-hyllningen ”One voice”.
Lite gig och konserter bl.a. i London för Svenska Handelskammaren och i Svt´s Allsång på Skansen.
Nya utmaningar också med att göra radioprogram. Bl.a. Jukeboxen i P4.

Får vara med om Björn&Bennys firande av 50 år tillsammans på Berns i Stockholm. Får där äran att köra Annifrid och Agneta som sjöng för pojkarna. Jag fick nypa mig i armen. En dröm att få sjunga med sina idoler.

2017

Foto Pontus Höök

Får min första talroll på Playhouse Teater i Stockholm. Pjäsen heter ”Prima Liv”. Per Graffman, Björn Lönner och Britt Louise Tillbom. Väldigt roligt! Vi åker till New York och träffar författaren Jordan Harris och Regissör Adam Greenfield.
Sjunger in nyåret i TV på Skansen. Sjunger in en bröllopssång skriven av Ylva och Linda Persson som heter ”Allt vi nånsin ville”

2018

 

Foto Mats Bäcker

Gör min Streisand-hyllning ”Bara Barbra” på Lorensbergsteatern i Göteborg.
Konsert med Tommy Körberg och manskörer i Lindesberg.
Jag, Annika Edstam och Christoffer Wollter för en Sondheim-hyllning på Stadsteatern. ”Sondheim Delight”.
Gig på Abba muséet i Stockholm med Sussie och Charlott. Duett med Philip Jalmelid och Benny Andersson spelar. Gig även i St Tropez och på Volvo Oceanrace i Göteborg. Sjunga i Norsk TV allsång på Grensen. Sjunger i Dalhalla med Kalle Moreaus och Tommy Körberg.
Medverkar i Peter Jöbacks show ”Med hjärtat som insats” på Cirkus i Stockholm hela hösten. Andra medverkande är Jens Hultén, Marianne Mörck, Frida Öhrn mfl. Jens och jag blir ett par under denna tiden.
Börjar även repa och spela i barnmusikalen ”Djungelboken” där jag spelar ormen Kaa. manus och regi Robert Dröse.

2019

Året börjar med en turné i Sverige med ”Djungelboken” där jag spelar ormen Kaa. Innan det gör jag trettondagskonsert med Rickard Söderberg och Ida Sand.

Åker till Tokyo, Japan med Peter Jöback för att göra några konserter med Yomiuri Symphony Orchestra, på Tokyo Metropolitan Theatre. Fantastiskt roligt.


Senare på hösten blir det en turné med Kalle Moreaus, Johan Boding och bandet ”Hej Kalle”. ”Thank you for the music” en hyllningskonsert till Björn Ulvaeus och Benny Andersson. Fick fina recensioner. I Aftonbladet; Bäst är Gunilla Backman. Några dramatiska ballader, det är hon som sjunger ”Hjälp sökes”-låten och, framför allt, har hon efter att ha spelat huvudrollen i musikalen ” Mamma Mia!” lyckats förvandla även de mest slitna ABBA refrängerna till sina egna.
Julkonserter på Hovet, ”Stjärnjul” och i Västerås med Västerås Sinfonietta och Emma Kershaw, James Bournow och Julian Bigg som dirigerar.

2020

Detta år börjar bra med medverkan i Tv4 Bingolotto på nyårsafton. Sedan något gig i Stadshuset och medverkan i Svt´s Doobidoo tillsammans med Kalle Moreaus. Sedan skulle vi göra stor turné med ”Thank you for the music”. Vi hinner göra premiären i Malmö, sedan slår restriktioner in pga Corona-pandemin. Vi får åka hem. Såklart vill vi inte medverka till spridning av viruset.  Jag medverkar i ett par streamade konserter, men alla andra jobb blir inställda. 

Foto Svt Doobidoo

Foto Camilla Käller

”The sound of music” på Malmö Opera

Mitt första jobb när restriktionerna börjar släppa är på Malmö Opera. Jag spelar Abbedissan. För 40 år sedan spelade jag ”Liesl” som var mitt första jobb. Cirkeln sluts. Det är en underbar musikal, musiken är fantastisk, och en lyx att få ha en stor orkester. 

Thank you for the music

Det blir en till turné med detta underbara gäng!

En stilla jul

Jag gästar även Anders Ekborgs julkonsert-turné. 

Ny jullåt

En Jubileums konsert med Olle Persson och Norrköpings symfoniker i De Geer hallen. Mars 2022.
Fem utsålda konserter med Anders Berglund och Malmö Symfoniker på Malmö Live, med Niklas Asknergård, Frida Öhrn, Fred Johansson. Maj-22.
Spelar Florence i Chess på Svenska. Juni -22
Med Anders Ekborg som Anatolij.
Turné med ”Thank you for the music” med Kalle Moreaus och Johan Boding. Jenny Redenkvist och Karin Funk. October-November -22
Benny Andersson kom och såg oss på Oscarsteatern och var nöjd!
Fantastiskt att få göra Grizabella i en Engelsk produktion av Cats på Scandinavium, Globen och Malmö Arena. -22 Här med Martin Callaghan.
2023 Musikalkonserter ”No Buisness like Showbuisness”
Gästade Carolas musikalkonsert nov 2023
Sjunger på Julafton i Tv4
Sjunger i Svt Nyår på Skansen